Adevărul este că nimeni nu pierde nimic într-un joc

Publicat: 30-01-2017 09:46:18
Categorii: Articolele noastre

Scopul unui joc nu este de "a câștiga", ci constă în atingerea unui obiectiv stabilit, respectând un set exact de reguli. Deși ne-a intrat în obicei folosirea expresiei "am pierdut" atunci cand nu ești primul care o face, adevărul este că într-un joc nimeni nu pierde nimic.

Jucătorii participă la fel de activ încercând să-și atingă obiectivul, îtrebuie să fie atenți, să-și planifice mutările sau învață prin încercare - eroare, comunică, relaționează și se distrează împreună. Faptul că unul din jucatori sau o echipă își atinge obiectivul înaintea celorlalti, este un simplu fapt și așa ar trebui să rămână. Valoarea reală a jocului și învățarea are loc pe tot parcursul lui, fie ca pasam mingea de la unul la altul, jucam basket, v-ați ascunselea, șotron sau un joc de gândire.

Pentru copii este important ca părinții să nu uite să se joace din când în când cu ei. Indiferent de vârstă, jocul este o modalitate de apropiere, și mai important chiar, o modalitate de restabilire a legăturii după o pierdere a apropierii. Jocul este un mod de comunicare și exprimare a emoțiilor, un mod de a fi tu într-un micro-univers concret sau închipuit. Când vor fi mari, cele mai frumoase amintiri vor fi legate de timpul petrecut activ împreună și cum s-au simțit atunci.

Share

Adauga un comentariu

 (cu http://)

© 2020 - LE&LE Games SRL- Toate drepturile rezervate