Boardgames de la 2 ani

Publicat: 21-10-2017 09:30:31
Categorii: Articolele noastre

Magia jocurilor de masă, adică boardgames, poate începe cu succes în jurul vârstei de 2 ani. 
Cei mici sunt fascinați de cutia cu jocul, de piese/ accesorii, însă, desigur, mai degrabă s-ar juca cu ele sau... le-ar împrăștia prin toată casa. Așa că nu îi lăsăm de capul lor, ci ne jucam împreună, toată familia! E nevoie de ceva timp și perseverență în explicații și multă răbdare, să înțeleagă farmecul jocului într-un mod organizat, cu reguli clare și cu mai mulți jucători care joacă pe rând.
Cutia magică - boardgame implică o joacă activă și interactivă, și mai mult decât atât, o legatură afectivă deosebită care se creează în timpul jocului între membrii familiei. Ne amuzăm, observăm detalii, întrebăm și răspundem, așteptăm să ne vină rândul (complicata treaba pentru cei mici!) Învățăm să numărăm, să descoperim forme, culori, diverse noțiuni.
Ne bucurăm pentru cel care câștigă și "batem palma". Nu am introdus noțiunea de "a pierde", doar îi felicităm pe rând pe cei care ies din joc - locul 1, 2, 3, 4. Uneori celor mici le face parcă mai mare placere locul 3 sau 4, pur și simplu ca să rămană mai mult în joc!
 
Nu în ultimul rând, copiii sunt fascinați de întregul ritual al jocului, de la momentul în care deschidem cutia, eventual ne mai uităm puțin la instrucțiuni, amestecăm cartonașele de joc, le îmărțim (și numărăm), ne amuzăm pe parcursul jocului și îl menținem cât mai interactiv (pentru că cei mici se plictisesc repede), cu întrebări, cu observarea detaliilor, culminând cu desemnarea câștigătorului.
Apoi strângem și așezăm jocul la loc, având mare grijă să nu pierdem vreun cartonaș sau vreo piesă, fără de care jocul nu mai e complet.
Așezăm cutia pe... "raftul nostru cu Jocuri" și gata, totul e pregătit pentru data viitoare, la urmatoarea partidă!

Share

Adauga un comentariu

 (cu http://)

© 2020 - LE&LE Games SRL- Toate drepturile rezervate