Gândirea analitică, ingredient esențial al succesului în viața de zi cu zi

Publicat: 29-01-2017 12:06:49
Categorii: Articolele noastre

Profesorul Robert Sternberg a studiat și propus teoria "inteligențelor de succes" definite ca exprimarea inteligenței unui individ în situații din viața de zi cu zi. Ingredientele cheie par a fi: gândirea analitică, gândirea practică și creativitatea.

Gândirea analitică este cea care ne ajută să rezolvam problemele întalnite, mai repede și mai eficient. Presupune abordarea metodică, pas cu pas, reducerea problemelor complexe în componente mai simple, implicând de cele mai multe ori procesul de adunare și organizare a informațiilor, identificarea factorilor cheie, tragerea de concluzii. Fiind atât de importantă, gândirea analitică trebuie sustinută și dezvoltată încă de la vârste mici. Cu cat educăm mai mult mintea copiilor, cu atât vor înțelege mai repede și mai bine lumea, ceea ce învață la școală sau în afara ei.

Am selectat cateva jocuri care pot fi jucate individual sau în echipă, care antrenează mintea în acestă direcție, aducând cu ele educarea răbdării, perseverenței și abilităților de cooperare a copiilor. Vă invităm așadar să vă așezați lângă ei pentru a le rezolva impreună.

Share

Adauga un comentariu

 (cu http://)

© 2020 - LE&LE Games SRL- Toate drepturile rezervate