Maximizarea beneficiilor

Publicat: 03-11-2016 09:24:28
Categorii: Articolele noastre

Să știi să iți folosești potențialul și resursele într-o situație dată și la momentul potrivit pentru a obține beneficii maxime este o abilitate pe care mulți o dobândesc din experiența de viată. Presupune sa actionezi ținând cont de obiectivele pe care le ai, să iți stabilești realist așteptările și șansele de a obtine ceea ce iți dorești, să analizezi cu răbdare toate opțiunile, să iei cea mai bună decizie, să faci diferența între ceea ce depinde de tine și să accepți ceea ce nu depinde de tine.

Iată câteva jocuri frumoase de care vă puteți bucura acasă și care folosesc aceste abilități ale jucătorilor:
Mucca Pazza (de la 4 ani) dă copiilor ocazia să analizeze la fiecare mutare, ce animale pot forma și care dintre opțiuni aduce cele mai mari beneficii și care este momentul potrivit să îmi folosesc stelutele. Jocurl a fost nominalizat în 2013, în Germania, pentru premiul Jocul anului.
Qwirkle, recomandat copiilor mai mari de la 6 ani, dar și adulților, este un joc de strategie în care la fiecare mutare trebuie să-ți pui întrebarea: cum pot să obțin cele mai multe puncte, considerând piesele pe care le am și configurația de pe masă? Folosește elemente de planificare și educă răbdarea, căci trebuie să analizezi toate opțiunile pe care le ai pentru a lua cea mai bună decizie. 
Un alt exemplu este Linja, în care jucătorii trebuie să creeze mai întâi cadrul și apoi să facă mutarea care le aduce beneficii maxime din punct de vedere al obiectivului jocurlui. Jocul apelează la planificare în avans si gândire strategică, fără să fie complicat de jucat. 

Jocuri recomandate

Share

Adauga un comentariu

 (cu http://)

© 2020 - LE&LE Games SRL- Toate drepturile rezervate