Acest produs nu mai este în stoc

TUMULT ROYAL

92483

Tensiunea se simte în toată ţara. Nobilii ridică statuie după statuie în timp ce supuşii lor mor de foame. De data aceasta însă, ţăranii s-au săturat. Au apărut zvonuri despre o revoltă. Chemările la răscoală se aud peste tot şi regatul intră într-o stare de anarhie. Jos regele! Pedepsiţi-i pe cei cu sânge albastru!

Detalii

125,00 lei

Prin cumpărarea acestui produs se acordă până la 12 puncte de loialitate. Coșul dumneavoastră va totaliza 12 puncte care pot fi schimbate într-un cupon de 3,60 lei.

Add to my wishlist

Congratulations!
Please note that this list has been automatically created
Product added to the list
Close
Log in

You need to be logged in order to add products to a list

Sorry!

Please contact the shop first to be allowed to create a list

În Tumult Royal intraţi în rolul nobililor. Rundă după rundă colectaţi taxe de la supuşii voştri pentru a vă construi statui de-a lungul şi de-a latul ţării, asigurându-vă astfel rangul. Dacă lăsaţi destule bunuri pentru oameni după taxare, totul va fi bine şi puteţi continua să construiţi monumente pentru propria vanitate. Dacă luaţi însă prea multe, cel mai lacom va fi pedepsit. Cine va construi cele mai multe statui şi va câştiga jocul?

Ţineţi minte: cei lacomi vor conduce dar cel mai lacom va pierde!

Cum se joacă?

Fiecare jucător își alege o culoare, primește cele 25 de statui și planșe corespunzătoare cu castelul său.  Apoi își așează statuile pe planșa sa, în spațiul decupat. Primește câte o carte de milă și o plasează în partea stângă a castelului său, cu fața " Poporul nemilos" în sus și un numar de susținători (în funcție de numărul de jucători).

Asamblați marginile în funcție de numărul de jucători și așezați jumătate din regiunile alese cu fața în jos, în interiorul cadrului, iar celelalte regiuni, cu fața în sus. 

Fazele de joc:

1. Evaluarea stării emoționale a poporului

2. Colectarea taxelor

3. Rezolvarea potențialelor revolte

4. Plasarea statuilor

5. Redistribuirea rangurilor

6. Încoronarea noului rege

7. Stabilirea milei poporului

Desfășurarea jocului

Regele ia discul și învârte săgeata.  Numărul din cadranul în care se oprește săgeata indică câte bunuri de fiecare tip trebuie să rămână poporului după faza de colectare a taxelor (exemplu: dacănsăgeata se oprește pe căsuța ce indică 3, oamenii cer cel puțin 3 pâini, 3 marmuri și 3 unelte.

Eliminați câteva jetoane cu bunuri: Fiecare jucător ia câte 3 bunuri ale poporului din mijlocul mesei, fără a se uita la ele și le păstrează cu fața în jos, într-un teanc, lângă cadrul ce conține plăcuțele cu regiuni. Aceste bunuri nu vor fi folosite în runda aceasta. Bunurile rămase trebuie așezate cu fața în jos, în mijlocul mesei. Este indicat ca jetoanele cu bunuri să nu se suprapună, pentru a fi mai ușor accesibile jucătorilor.

Deposedarea de bunuri: pentru construirea statuilor aveți nevoie de combinații exacte de bunuri. Înainte de începerea fazei de colectare a taxelor, trebuie să vă gândiți bine ce bunuri doriți să luați cu forța și cât de multe. Dacă toată lumea este gata, regele întoarce clepsidra și spune "Colectați taxele!". Cât timp se scurge nisipul din clepsidră, toți jucătorii au oportunitatea de a lua în castelele lor, simultan, orice număr de bunuri din mijlocul mesei.

Acum verificați dacă are loc o revoltă. Pentru a face asta, numărați bunurile de fiecare tip în parte, rămase pe masa de joc, care nu au fost luate de jucători. Acestea sunt bunuri rămase pentru popor. Dacă pentru un anumit tip de bunuri a rămas un număr de piese egal sau mai mare decât numărul ieșit la învârtirea săgeții de către rege la începutul rundei, nu se va stârni nici o revoltă pentru timpul respectiv. Dacă numărul jetoanelor de un anumit tip este mai mic decât cel arătat pe disc, de săgeată, poporul este nemulțumit și pornește o revoltă pentru bunul respectiv.

Dacă un bun este afectat de revoltă, fiecare jucător dezvăluie jetoanele proprii de acest tip pe care le-a furat și plasat pe propriul castel. Cel care a luat cele mai multe bunuri de un tip este cel mai lacom jucător și pierde 3 susținători. Acest jucător poate păstra din bunurile afectate de revoltă, doar jetonul cu cea mai mică valoare.

Plasarea statuilor  începe cu regele și continuă în ordinea rangurilor, jucătorii vor plasa1,2 sau 3 statui pe un teren neocupat (costurile sunt indicate pe plăcuța castelului). Puteți plasa statui doar pe locurile neocupate care sunt adiacente pe orizontală sau verticală cu un spațiu propriu.

După amplasarea statuilor, cel care are cei mai mulți susținători shimbă personajul său cu un jucător care a avut cartea cu regele/regina; jucătorul cu al doilea număr de susținători devine duce/ducesă, următorul devine prinț/prințesă  și jucătorul cu cei mai puțini susținători devine conte/contesă.

Jocul se încheie după ce au fost plasate cele două statui în runda 10. Jucătorul care are cele mai multe statui plasate, câștigă. De asemenea, în caz de egalitate jucătorul cu rangul cel mai mare este câștigător. Când un jucător își plasează cea de-a 25-a statuie, jocul se termină imediat, runda nu mai trebuie terminată, iar jucătorul câștigă. 

  • Dimensiune cutie: 29 x 29 x 7cm
  • Categorie: planificare
  • Număr jucători: 2 - 4
  • Vârstă recomandată de producător: 10+
  • Durată joc: 40 min
  • Jucători: Mai mulți
  • Producator: Kosmos, Germania
  • Vârstă: de la 10 ANI

Scrieti o recenzie

TUMULT ROYAL

TUMULT ROYAL

Tensiunea se simte în toată ţara. Nobilii ridică statuie după statuie în timp ce supuşii lor mor de foame. De data aceasta însă, ţăranii s-au săturat. Au apărut zvonuri despre o revoltă. Chemările la răscoală se aud peste tot şi regatul intră într-o stare de anarhie. Jos regele! Pedepsiţi-i pe cei cu sânge albastru!

Scrieti o recenzie

alte produse din aceeași categorie: